Certifikati

certifikatiUPORABLJENI MATERIALI
Igrala so izdelana v SLOVENIJI iz kvalitetnega GLOBINSKO IMPREGNIRANEGA smrekovega LESA in imajo CERTIFIKAT o skladnosti za zunanja igrala, pridobljen na Biotehnični fakulteti v Ljubljani. Les je skoblan in ima obdelane robove. Kovinski deli so izdelani iz pohištvenih cevi različnih dimenzij in so premazani z barvami, ki ne vsebujejo težkih kovin. Vijaki so iz pocinkanega jekla v skladu s standardom SIST EN 1176.

IZDELAVA TEMELJA
Igrala se montirajo na različne podlage, kot so zemlja, peščena tla in betonsko podlaga. V vseh primerih priporočamo, da se pod igrali izvede ustrezna zaščita, ki preprečuje poškodbo otrok.
Nosilna konstrukcija igrala je vkopana v zemljo cca 50 cm.
Igralo se postavi v izkopano luknjo in se zalije z betonom pod nivojem
terena.

MONTAŽA IGRALA
Če naročnik igralo montira sam, se vsi sestavni deli igrala montirajo po priloženih načrtih.
Za vsa igrala je treba upoštevati varnostno površino, ki jo določa standard 1176 in
je razvidna iz tlorisnega načrta igrala.

PRIPOROČLJIVA PODLOGA ZA BLAŽITEV PADCEV PO ZAHTEVAH STANDARDA SIST EN 1177
Standard SIST EN 1177 narekuje, da mora biti nameščena varna podlaga pod tistimi igrali, kjer se otrok igra na višini nad 60 cm, in pod vsemi igrali z izsiljeno silo, kot so gugalnice, vrtiljaki in tobogani, ne glede na njihovo višino.
Za varno podlago pod igrali priporočamo prod ali reciklirano gumo za blaženje padcev.

Vrsta materiala Opis materiala Debelina sloja Višina padca
travnata površina do 100 cm
drobljeno lubje velikost kosov 20-80 mm min 30 cm do 300 cm
pesek (mivka) granulacija 0,2–2 mm min 30 cm do 300 cm
prod granulacija 2 – 8 mm min 30 cm do 300 cm
reciklirana guma – guma za blaženje padcev plošče 500 x 500 mm ustrezna debelina se določi na podlagi višine padcaprimer:
plošča debeline 50 mm
primer:
do 150 cm

PREGLEDI IN VZDRŽEVANJE
Pregled mora zajemati celotno otroško igrišče, ne samo igrala, torej tudi podloge, ograje, steze, klopi in vhod. Evidenco pregledov vodi upravitelj igrišča. Standard SIST EN 1176 priporoča tri vrste pregledov otroških igrišč.
REDNI PREGLED – vsakodnevni vizualni pregled, zlasti poškodb, ki so posledica vandalizma.
FUNKCIONALNI PREGLED –pregled se opravlja na vsake 1-3 mesece in je namenjen predvsem obrabi giblivih delov igral. Ugotovitve pregleda je treba vpisati v dokumentacijo o vzdrževanju otroškega igrišča.
VSAKOLETNI GLAVNI PREGLED – pri tem pregledu se preveri dotrajanost igral, stanje temeljev in podloge in varnost igrala. Pregled opravi proizvajalec ali strokovni organ.


email: grega@svet-igral.si            PIŠITE NAM IN Z VESELJEM VAM BOMO PRIPRAVILI PONUDBO!               tel.: 031  66 66 41

OTROŠKE HIŠICE           PLEZALA           IGRALNI STOLPI           GUGALNICE           PESKOVNIKI           TOBOGANI           IGRALA ZA RAVNOTEŽJE           TRIM STEZE           KLOPI IN OSTALO